Nagovor ge. ravnateljice (2.9.2013)


Drage učenke in učenci, spoštovani starši, lepo pozdravljeni!

Vesela sem, da smo se lahko vsi skupaj ponovno zbrali v naši OLGICI. Verjamem, da ste preživeli prijetne počitnice, ki so bile zabavne, polne vznemirljivih dogodivščin in bogatih izkušenj, ki jih boste delili s svojimi sošolkami in sošolci.

Prav posebej pozdravljam naše prvošolčke, ki z današnjim dnem začenjajo svojo šolsko pot. Eni ste vznemirjeni, drugi veseli, zagotovo pa ste vsi polni pričakovanja po nečem novem.

Posebej bi rada pozdravila tudi naše devetošolce, ki bodo v tem šolskem letu svojo osnovnošolsko pot učenosti zagotovo uspešno zaključili.

Drage učenke in učenci!

Zavedati se morate, da je šola prostor, v katerem preživite velik del dneva, zato se bomo vsi skupaj, mi, zaposleni na šoli, in vi, trudili, da se boste počutili prijetno, sprejeto in predvsem varno. Ob tem, da se boste veliko novega naučili na različne načine, bomo tudi spodbujali in razvijali medsebojno strpnost, spoštovanje in sodelovanje. Želim, da radi prihajate v šolo, šola je namreč vaša in naša.

Naša šola je edina osnovna šola na Ptuju, ki se nahaja v starem mestnem jedru. Leži na izjemni lokaciji in ima tudi svojo pomembno in zanimivo zgodovino. Zato bo to šolsko leto potekalo pod geslom »Nekoč so bili…mojstri mojega mesta.« Tako bomo raziskovali in spoznavali stare ptujske in okoliške obrti in obrtnike, nekoč t.i cehe, kot so kovači, tkalci, čevljarji, lončarji in drugi. Na to temo bomo ustvarjali na različnih področjih umetnosti, svoje ugotovitve in rezultate dela pa bomo predstavili ob zaključku šolskega leta. Zelo pomembno je, da se zavedamo, da so ob učnih navadah pomembne tudi delovne navade in da so kljub visoko razviti tehnologiji potrebne tudi dobro razvite ročne spretnosti, zato vas že sedaj vabim k razmišljanju in aktivnemu sodelovanju.

Spoštovani starši!

Hvala vam, da nam zaupate svoje otroke, mi pa vam zagotavljamo, da bodo vaše otroke varno učno in vzgojno okolje, strokovno in kvalitetno vzgojno- izobraževalno delo ter našo pripravljenost za medsebojno sodelovanje. Želim si in vas zato tudi iskreno vabim k dejavnemu sodelovanju pri organizaciji in delu življenja naše šole. Le s skupnim sodelovanjem bomo lahko uresničili vizijo, cilje, vrednote in poslanstvo naše šole.

Helena Ocvirk, ravnateljica

{gallery}galerija_13_14/2013_09_02_Prvi_solski_dan{/gallery}

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost