Naravoslovni dan (9.9.11)


NARAVOSLOVNI DAN

V petek, 9. 9. 2011, je na naši šoli (čeprav nismo bili v šoli) potekal 1. naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda.

Ob 8. uri smo se zbrali na šolskem dvorišču in se v koloni po varni(dolgi) poti odpravili do turniškega gradu, kjer domuje Biotehnična šola Ptuj. Za obisk te šole smo se odločili, saj je ravno v tem času potekalo 55. tekmovanje oračev in 17. tekmovanje dijakov biotehniških šol Slovenije.

Po prihodu so nas profesorji in dijaki ter študenti biotehnične šole razdelili v manjše skupine ter nam predstavili turniški grad in njegovo zgodovino, pa tudi življenje in delo na njihovi šoli. Ogledali smo si prekrasen park z najrazličnejšimi drevesi, izvir Studenčnice, popeljali so nas po njihovem zelenjavnem in zeliščnem vrtu, nas pogostili s sadjem, ki so ga sami pridelali, kasneje pa so nam v maneži predstavili vzrejo konj; s slednjimi smo se lahko popeljali s kočijami, pogumnejši med nami pa so jih jahali. Ogledali smo si tudi razstavo kmetijskih strojev: od takšnih, ki so jih uporabljali nekoč, do današnjih, najmodernejših. Naravoslovni dan smo zaključili z ogledom tekmovanja oračev.

Naravoslovni dan nas je obogatil z mnogimi novimi znanji in spoznanji s področja kmetijstva, ugotovili pa smo tudi, da je lahko poklic kmetovalca zelo pester in zanimiv.

 Učenci predmeta šolsko novinarstvo

{gallery}galerija_11_12/2011_09_09_Naravoslovni{/gallery}

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost